Spaghetti met zongedroogde tomaat-2

Spaghetti met zongedroogde tomaat en zelfgemaakte croutons

Deze spaghetti met zongedroogde tomaat is zo’n gerecht dat is ontstaan om verspilling tegen te gaan. Ik had nog wat gekookte spaghetti in de koelkast liggen en het kapje van een brood. In mijn ooghoek zag ik nog de pot met zongedroogde tomaten staan. En daaruit is dit gerecht geboren. Van het brood maakte ik een fijne crouton met wat grovere stukken erin. Dat was niet de intentie, maar mijn keukenmachine staat helaas op afsterven en kon het niet meer voor elkaar krijgen het brood tot een kruim te snijden. Maar het smaakte desalniettemin even lekker over dit simpele spaghetti gerecht.

Over dit recept voor spaghetti met zongedroogde tomaat

Ik heb dit gerechtje als lunch gegeten, maar je kan er ook een frisse salade bij serveren voor een complete maaltijd. Ik had nog een kapje Waldkorn brood over waardoor een donkere crouton ontstond. Ik wou er in eerste instantie een broodcrumble van maken maar helaas, dat mocht dus niet zo zijn. Deze heb ik met een beetje knoflook in de pan geroosterd voor extra smaak. Ik heb kruidenmolentje waarin ik een grove Italiaanse kruidenmelange heb zitten. Door deze te malen in het molentje krijg je een egale smaak aan je spaghetti. Persoonlijk houd ik niet van harde kruiden die grof gesneden zijn, vandaar dat ik het zo verwerk in mijn gerechten.

Een Italiaanse kruidenmelange maak je ook makkelijk zelf door gelijke delen gedroogde oregano, tijm en rozemarijn met elkaar te mengen. Bewaar dit in een luchtdicht potje tot gebruik of zoals ik in een kruidenmolentje.

De zongedroogde tomaat is gewoon uit de winkel op olie. Om die reden voeg ik geen extra olie toe aan de pan als ik de zongedroogde tomaat erin doe, deze is al vet genoeg van zichzelf namelijk. Rucola en spinazie zijn groenten die ook erg goed passen bij dit simpele recept. Je kan bijvoorbeeld de spinazie op het laatste moment even meebakken tot hij geslonken is.

Spaghetti met zongedroogde tomaat-1
Spaghetti met zongedroogde tomaat-2

Spaghetti met zongedroogde tomaat

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 kapje brood
  • 1 teen knoflook
  • 1 el. olijfolie
  • 150 gr spaghetti gekookt
  • 4 stuks zongedroogde tomaat op olie
  • 1 tl. Italiaanse kruidenmelange

Instructies
 

  • Snij het kapje in kleine vierkante blokjes. Pers de knoflook. Mix de broodblokjes met de knoflook.
  • Neem een koekenpan en doe hier de eetlepel olijf olie in. Voeg de broodblokjes toe en rooster het brood tot het krokant is. Zet dit opzij voor gebruik.
  • Snij de zongedroogde tomaat in reepjes en fruit deze even aan in de pan. Voeg de spaghetti toe en de Italiaanse kruiden melange. Verwarm de spaghetti en breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met een eetlepel van de croutons en eventueel wat verse basilicum als je die hebt.

Zoek je nog meer inspiratie voor een warme maaltijd? Kijk dan eens op onze pagina met hoofdgerechten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.