Over Hoe Kook Ik…

Leuk dat je op Hoe Kook Ik… komt kijken. Deze website ben ik begonnen om mijn basisrecepten en kennis met jullie te delen. Sinds 2011 ben ik al aan het bloggen over eten. Sinds mijn eerste recept die ik schreef voor thuiskok.blogspot.nl heb ik geleerd wat ik nu echt het leukste vind om te koken. Heb ik mijn fotografievaardigheden verrijkt en mijn eigen schrijfstijl ontwikkeld. Dit alles komt samen op hoekookik.nl.

Als 16 jarig meisje had ik mijn eerste zomerbaantje bij mijn vader in de keuken, een grootkeuken waar honderden maaltijden werden bereid per dag. In 2003 heb ik mijn diploma gehaald voor kok. Daarna heb ik een aantal jaren in de keukens van verschillende horeca- en cateringbedrijven gewerkt. Altijd doorgeleerd tot ik het diploma HBO Facility Management op zak had. Tot 2016 ben ik werkzaam geweest in de cateringwereld met als specialisme ouderenzorg. Met de komst van kleine kinderen heb ik gekozen voor een andere carrière. Als planner onderwijslogistiek bij het Horeca-team van een MBO school.

Maar sinds de dag dat ik gestopt ben met zelf koken in een professionele keuken, zocht ik toch een manier om mijn passie een plek te kunnen geven en mijn kennis te delen. Daarom dat ik in 2011 begonnen was met een kleine gratis waar ik recepten deelde. Als gevolg heb ik een aantal jaar voor een groot foodblog geschreven, lekkertafelen.nl. En na wat omzwerven en zoeken is maart 2020 mijn foodblog hoekookik.nl geboren.

Zelf ben ik flexitariër waarom lees je in dit blog. Naast dat ik met mijn gezin minder vlees eet, ga ik ook bewuster om met koolhydraten. Ik heb bewust koolhydraat beperkt gekozen omdat ik fruit bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel vindt van gezonde voeding. Je vindt dan ook een tab onder ingrediënten waar al mijn vegetarische recepten staan. Je zult weinig trends vinden maar juist de klassiekers en de basis van het koken.

Samenwerking met Hoekookik.nl

Als gediplomeerd kok heb ik de nodige kennis en kunde in huis om recepten te kunnen ontwikkelen en uitschrijven. Daardoor kan ik recepturen duidelijk onderbouwen en weet ik precies bij welke stappen extra aandacht gevraagd wordt. Daarnaast heb ik een basiscursus fotografie gevolgd om zo ook de gemaakte gerechten van kwalitatief hoge foto’s te kunnen voorzien. Dit i.c.m. de opgedane ervaring en kennis van Adobe kan ik foto’s mijn eigen stijl meegeven en in verschillende formaten aanleveren.

Voor samenwerkingen en mijn tarieven kun je mailen naar info@hoekookik.nl