Klassieke garnalencocktail met cocktailsaus

Klassieke garnalencocktail met zelfgemaakte cocktailsaus

De klassieke garnalencocktail met een zelfgemaakte cocktailsaus stond al lange tijd op mijn to-do lijstje. Tijdens mijn opleiding tot kok heb ik hem ontzettend veel moeten maken, tot ik hem kon dromen. Wat natuurlijk ook de bedoeling was, maar er wel voor gezorgd heeft dat ik er even klaar mee was. Manlief vindt het een heerlijk voorgerecht en ik verwen hem er dan ook graag mee. Ik hoop dat jij ook jouw dierbaren heel blij maakt met deze garnalencocktail met jouw zelfgemaakte cocktailsaus.

Over dit recept voor garnalencocktail

De cocktail stelt op zichzelf niet veel voor en daarom zijn goede ingrediënten en liefde erg belangrijk. Een zelf gemaakte cocktailsaus brengt dit gerecht dan ook echt naar een hoger niveau. Maak daarom echt deze saus zelf en ga niet voor een supermarkt variant, die hebben nooit het romige wat deze zelfgemaakte variant wel heeft. In een zelf gemaakte cocktailsaus kun je kiezen voor een kant-en-klare mayonaise of een eigen gemaakte. Verder is er natuurlijk de ketchup, cognac en sherry die in een cocktailsaus gaan. En als kers op de taart, de lobbig geklopte slagroom die het geheel zijn romigheid geeft. Die smaken ga je niet terug vinden een flesje cocktailsaus.

Garnalen zijn natuurlijk de ster van deze show. En alhoewel ik voor dit recept cocktail garnalen heb gebruikt, zullen velen van jullie de Hollandse garnaal als voorkeur hebben. Uiteraard zijn beide een hele mooie optie. Ik had deze garnalen nog over van een ander gerecht en om verspilling tegen te gaan heb ik deze garnalencocktail met deze garnalen gemaakt.

Voor wat frisheid voeg ik wat stukje grapefruit toe, maar sinaasappel kan natuurlijk ook als je dat lekkerder vind. Of vervang de citrus door frisse tomaat in stukjes. Zo kun je er jouw eigen draai aan geven.

Cocktailsaus

Zelfgemaakte cocktailsaus met sherry en cognac
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 4 el. mayonaise
  • 1 el. ketchup
  • 5 ml. cognac
  • 5 ml. sherry
  • 5 ml. gembersiroop
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 5 ml. citroensap
  • 1 el. lobbig geklopte slagroom
  • 1 snufje zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Zet alle ingrediënten klaar op het aanrecht.
  • Meng de mayonaise, ketchup, cognac, sherry, gembersiroop en de paprikapoeder samen in een kom tot een geheel en laat dit 30 minuten staan.
  • Klop de slagroom lobbig. En voeg 1 el. lobbige slagroom toe vlak voor je het gaat serveren. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
    De saus kun je het beste op de dag zelf gebruiken.
Klassieke garnalencocktail met cocktailsaus

Klassieke garnalencocktail

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 recept cocktailsaus
  • 120 gr. cocktail garnalen of Hollandse garnalen
  • 1 baby romaine
  • 1 grapefruit
  • 1 handjevol peterselie gehakt

Instructies
 

  • Was de sla en snij de dikke nerven eruit. Check de garnalen of ze schoon zijn.
  • Schil de grapefruit met een mes en snij de partjes uit. Je hebt ongeveer 3 á 4 partjes nodig per glaasje.
  • Neem 2 glaasjes en begin met een laagje sla wissel vervolgens de grapefruit en garnalen met elkaar af.
  • Voeg aan beide glaasjes een ruime eetlepel cocktailsaus toe en garneer af met gehakte peterselie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.