Ga terug

Cocktailsaus

Zelfgemaakte cocktailsaus met sherry en cognac
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties: 2
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans

Ingrediƫnten
  

  • 4 el. mayonaise
  • 1 el. ketchup
  • 5 ml. cognac
  • 5 ml. sherry
  • 5 ml. gembersiroop
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 5 ml. citroensap
  • 1 el. lobbig geklopte slagroom
  • 1 snufje zout en peper naar smaak

Method
 

  1. Zet alle ingrediƫnten klaar op het aanrecht.
  2. Meng de mayonaise, ketchup, cognac, sherry, gembersiroop en de paprikapoeder samen in een kom tot een geheel en laat dit 30 minuten staan.
  3. Klop de slagroom lobbig. En voeg 1 el. lobbige slagroom toe vlak voor je het gaat serveren. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
    De saus kun je het beste op de dag zelf gebruiken.