Het ontbijt is de start van je dag. Tegenwoordig eet ik graag deze breakfastbowl van kwark met aardbei en framboos. Breakfastbowl is een leuke nieuwe naam voor ontbijt in een kom. In het Nederlands klikt het toch een stukje omslachtiger en saaier voor mijn gevoel. Ik kan mij vooral van vroeger herinneren dat we ’s morgens een boterham aten voordat we naar school gingen. Tegenwoordig is dat wel anders. De keuzes voor het ontbijt zijn ontzettend gegroeid. Waar we vroeger nog wel eens pap als ontbijt hadden zoals brinta zijn er tegenwoordig de mooiste havermoutcreaties zoals bijvoorbeeld granola en overnight oats. Maar ook pannenkoekjes op basis van eieren en banaan en mugcakes zijn de laatste jaren in populariteit gestegen. Zelfs ontbijttaart komt al voorbij. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat. In ons gezin is er niet veel tijd, door de weeks, voor het ontbijt. Daarom zijn kwark en yoghurt hier favoriet. Aangevuld met fruit, noten en soms afgetopt met granola.
Als ik heel snel wil, dan snij ik de avond van te voren al het fruit zoals appel of druiven en roer dit door mijn kwark heen. Dit alles gaat dan in zo’n handige yoghurt meeneem beker voor naar het werk. Als ik thuis aan het werk ben wil ik nog wel eens een wat meer aandacht en liefde aan mijn ontbijt geven. Deze breakfastbowl van kwark met aardbei en framboos is daar een voorbeeld van. Het is zelfgemaakte aardbeienkwark, afgemaakt met frambozen en noten.
Over dit recept “breakfastbowl van kwark met aardbei en framboos”
Omdat aardbeien veel water bevatten word de kwark dunner als je dit gaat mengen. Daarom gebruik ik een magere Franse kwark die lekker dik is zodat het niet zo heel erg is dat het wat dunner wordt. In de zomer zou je verse aardbeien kunnen maar in de winter ben ik voorstander van diepvries aardbeien en frambozen. Je kan ze de avond van te voren uit de vriezer halen om te ontdooien of even een tik op de ontdooistand geven in je magnetron. Zoals meestal met noten kun je kiezen voor je eigen favoriet zolang ze maar ongezouten zijn. Mijn voorkeur is vooral gebrande ongezouten notenmix.
Breakfatsbowl met aardbei en kwark
Equipment
- Blender of keukenmachine
Ingrediënten
- 8 Aardbeien
- 150 gr. Kwark magere Franse
- 2 el, Frambozen
- 20 gr. Noten gebrand en ongezouten
- 1 tl. Honing optioneel
Instructies
- Doe de aardbeien met de kwark in de blender en mix alles tot een egaal geheel.
- Doe de kwark in een kom en garneer deze met de frambozen en noten.
- Optioneel: Voeg een beetje honing toe als je van zoet houdt.