Broodje met buikspek

Broodje met buikspek van de barbecue

Onlangs zag je al recepten voorbijkomen voor buikspek en een marinade voor varkensvlees. Als vervolg op dit buikspek recept maakte ik er ook nog een broodje met buikspek mee. Een heerlijke open sandwich. Wij merken dat barbecueën al lang niet meer draait om “veul vleis”. Maar dat een kwalitatief goed bereid stukje vlees vele malen lekkerder is. Je geeft het vlees dan echt aandacht. Daardoor eer je het beestje veel meer dan een berg, vaak, goedkoper vlees op de barbecue te gooien.

Wij hebben dit broodje als onderdeel van onze barbecue gegeten met lekker veel salades en fruit. Maar hij kan ook prima als lunchgerecht als op zichzelf staand broodje.

Over dit broodje met buikspek

Voor dit recept heb je uiteraard buikspek nodig. Ik gebruikte mijn recept voor langzaam gegaard buikspek. Deze vind je hier. Heb je geen tijd/zin om eerst je vlees lang te garen op de barbecue. Dan kun je bij de slager natuurlijk ook speklappen halen, deze kruiden en in een pan bakken. Uiteraard zal de barbecue smaak verloren gaan. Een andere optie is nog om in plaats van de speklap te bakken deze te grillen in de grillpan als je die hebt.

Het brood wat ik heb gebruikt is van een broodmix voor bierbrood met mediterrane kruiden. Echter kun je elk brood gebruiken dat je lekker vind. Ik zou wel gaan voor een lekker stevig brood. Vers desembrood bijvoorbeeld past ook heerlijk bij dit robuuste broodje. Dan de barbecuesaus. Neem vooral wat je lekker vind. Ik hou van een zoetere barbecuesaus met honing, maar wees spaarzaam met de saus. Barbecuesaus heeft de intentie de smaak te overheersen wat zonde is. Want je wilt de ster van dit broodje goed proeven, het buikspek. Verder zijn het weinig ingrediënten, maar juist de goede kwaliteit van de ingrediënten maakt dit broodje tot een topper.

Broodje buikspek

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 4 porties

Ingrediënten
  

  • 1 keer recept voor buikspek
  • 8 sneetjes rustiek brood
  • 8 blaadjes Romaine sla gewassen
  • 8 tl. biermosterd
  • 8 el. barbecuesaus
  • 2 stuks rode ui in hele fijne halve ringen
  • 1 handvol platte peterselie zonder stokjes

Instructies
 

  • Snij de buikspek in plakjes en besmeer alle sneetjes brood met een dun laagje mosterd.
  • Leg op alle broodjes een blaadje sla. Het is afhankelijk van hoe groot je sneetje brood is hoeveel sla je nodig hebt. Doel is dat je broodje bedekt is met sla.
  • Leg op ieder broodje 2 plakken buikspek. Verdeel over alle broodjes de rode ui. Niet teveel want dan gaat het overheersen.
  • Dan kan de barbecuesaus erover. Deze kun je met een lepel eroverheen verdelen of sausflacon. Een spuitzakje kan ook met een kleine opening. Wat voor jou het beste werkt. Ik ben voor een fijne zigzag lijn gegaan over het broodje heen zodat je alle smaken goed proeft als je een hap neemt.
  • Leg de broodjes op een schaal en strooi de blaadjes platte peterselie erover heen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.