Broodje paté met appel

Broodje met paté en appel

Dit broodje met paté en appel is momenteel wel echt mijn favoriet. Zoals sommigen weten, kiezen wij best vaak voor een koolhydraatbeperkt ontbijt of lunchgerecht. Dat houdt in dat wij weinig tot geen brood eten bij het ontbijt en de lunch. Als ik op die dagen brood eet is het vaak één snee koolhydraat-verlaagd brood. Om het toch lekker te laten vullen beleg ik mijn broodje rijkelijk en dan is het gewoon echt genieten. De combinatie van twee soorten vlees maakt dit een ontzettend decadent broodje voor het weekend. 

Tips voor je broodje met paté en appel

Kies als basis je favoriete brood, dit kan een waldkornbrood zijn of een spelt. Maar gewoon volkoren of tarwe kan natuurlijk ook. Voor de paté vind ik cranberrypaté heerlijk. Er is natuurlijk ook crèmepaté, boerenpaté of notenpaté. Elke soort handappel werkt eigenlijk wel, een paar voorbeelden zijn jonagold, elstar of grannysmith. Vervolgens lekker wat sla erop en top je beleg af met wat plakken casselerrib vleeswaren.

Casselerrib

Casselerrib is een Duits vleesproduct wat gemaakt wordt van gepekeld varkensvlees en daarna langzaam word gegaard waardoor het heerlijk mals is. Bij ons thuis maakt mijn moeder het vaak voor de feestdagen klaar. Ze besteld het dan in Duitsland, gepekeld en al bij de slager aldaar. Daarna gaart ze het rustig op een lage temperatuur in de oven. Heerlijk als hoofdgerecht bij diverse soorten groente- en aardappelbereidingen. Maar ook heerlijk bij de stamppot. Gelukkig kun je tegenwoordig casselerrib ook als vleeswaren krijgen en hoef je het niet eerst zelf uren in de oven te laten garen (wat natuurlijk wel veel lekkerder is).

Broodje paté met appel

Een heerlijk rijkelijk belegd broodje met romige paté en frisse appel. 
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 snee brood
  • 35 gr. paté naar keuze
  • 1/2 appel
  • 1 handje sla
  • 3 plakjes casselerrib vleeswaren

Instructies
 

  • Besmeer het sneetje brood met de paté. 
  • Haal het klokhuis uit de appel en snij hem in plakjes. Leg de plakjes appel op het brood.
  • Verdeel de sla over de appel heen.
  • Leg de plakjes casselerrib op de sla.

Liever iets warms en vegetarisch? Wellicht krijg je trek van een heerlijke omelet gevuld met groente!