Yoghurt met blauwe bes en walnoten rechthoek

Yoghurt met blauwe bessen en walnoten

Deze yoghurt met blauwe bessen is lekker als ontbijt maar ook zeker als tussendoortje. Op de foto staat een versie met Griekse yoghurt en een versie met magere Franse kwark. Wat je kiest is echt een smaakvoorkeur, ik vind kwark wat milder van smaak en kies daarom zelf voor kwark, terwijl anderen yoghurt weer lekker vinden. Voor deze laagjes is het handig om te gaan voor een dikkere zuivel. Naast dierlijk zuivel kun je natuurlijk ook kiezen voor plantaardige zuivel.

Over dit recept voor yoghurt met blauwe bessen en walnoten

Dit recept bestaat maar uit een paar ingrediënten. Omdat het winter is heb ik gekozen voor diepvries blauwe bessen. Deze zijn een stuk voordeliger dan de verse blauwe bessen die op dit moment van ver ingevlogen worden. Dit komt omdat dit niet het seizoen is voor dit type fruit. De walnoten en honing complementeren de smaak van de blauwe bessen enorm. En blauwe bessen zijn natuurlijk ontzettend gezond doordat ze in verhouding veel vitaminen en antioxidanten bevatten.

Als honing gebruik ik een gewone bloemenhoning. De lepel aflikken na het toevoegen van de honing is denk ik één van mijn favoriete momenten bij het maken van dit ontbijt. Over de yoghurt of kwark heb ik al een en ander verteld. Als je een wat dikkere zuivel neemt, krijg je mooiere laagjes, omdat het fruit beter op de zuivel blijft liggen en de volgende laag er niet gelijk doorheen loopt. Deze yoghurt met blauwe bessen en walnoten komt het beste tot zijn recht in een glas. Ik heb hiervoor een whisky tumbler gebruikt, maar elk glas met een inhoud vanaf 200 ml zal het goed doen.

Yoghurt met blauwe bessen en walnoten

Makkelijk ontbijt dat door de laagjes er extra aantrekkelijk uit ziet.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 150 gr. Griekse yoghurt
  • 4 el. Blauwe bessen of naar wens
  • 20 gr. Walnoten in stukjes
  • 1 tl. honing

Instructies
 

  • Neem een glas zodat je de laagjes goed kunt zien.
  • Doe de helft van de yoghurt in het glas.
  • Dan de helft van de blauwe bessen en walnoten erop.
  • Voeg vervolgens de laatste helft van de yoghurt in het glas scheppen.
  • Je eindigt met de laatste helft blauwe bessen en walnoten.
  • Schenk de honing over de walnoten en blauwe bessen.
  • Eet smakelijk

Op zoek naar meer inspiratie voor het ontbijt of de lunch? Check dan deze pagina met nog meer lekkere recepten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.