Pastasalade met gerookte kip en bleekselderij

Pastasalade met gerookte kip en bleekselderij

Gerookte kip en bleekselderij zijn voor mij een match made in heaven. Ik maakte al eens eerder een salade met deze 2 ingrediënten maar dan met appel. Dit keer maakte ik een pastasalade. Als kind was farfalle al mijn lievelingspasta, zo schattig in de vorm van strikjes. En bij mijn eigen kinderen is dat niet anders. Op de vraag welke pasta zullen we gebruiken voor salade, was dan ook al snel een antwoord, farfalle. Meng alles samen met de juiste ingrediënten en tadaa. Een simpele maar lekkere pastasalade met gerookte kip en bleekselderij staat op tafel.

Over dit recept voor pastasalade met gerookte kip en bleekselderij

Belangrijk is dat de bleekselderij lekker knapperig is. Zijn de stengels slap, dan is de bleekselderij niet vers meer. Als ik de stengels heb los gesneden haal ik de grove draden er altijd even uit. Dat doe ik door boven en onderaan de stengel achter het draad met een mesje in te snijden. Vervolgens trek ik het draad er dan met het mesje eruit. Daarna snij ik pas de bleekselderij in de gewenste vorm. De draden kunnen vooral bij langere stukken bleekselderij wat vervelend zijn tijdens het kauwen. Door ze eruit te halen, eet het fijner.

Voor de mosterd in dit recept heb ik biermorsterd gebruikt die ik had gekregen voor een Instagram samenwerking. Maar iedere mosterd die jij lekker vind werkt voor dit recept. Slasaus is een ingrediënt die jaren niet in mijn koelkast heeft gestaan. Maar de laatste maanden gebruik ik het weer met regelmaat tot ik er weer genoeg van heb. Voor de calorieën heb ik een halfvolle variant, maar een volle slasaus werkt natuurlijk ook prima, zelfs mayonaise verdunt met water werkt prima.

Pastasalade met gerookte kip en bleekselderij

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 150 gr. farfalle ongekookt
 • 5 el. slasaus halfvolle
 • 2 tl. mosterd b.v. grove mosterd
 • 2 tl. honing
 • 200 gr. komkommer
 • 150 gr. gerookte kipfilet heel
 • 2 stengels bosui
 • 1 handjevol platte peterselie en bieslook voor garneren
 • 1 snuf zout & peper naar smaak

Instructies
 

 • Kook de farfalle pasta zoals aangegeven staat op de verpakking, giet af als het klaar is en spoel koud. Laat het uitlekken in een vergiet.
 • Meng in een grote kom de slasaus, mosterd en honing tot een geheel.
 • Snij de komkommer en kipfilet in fijne blokjes en voeg deze toe aan de kom met de saus. Voeg de uitgelegde pasta toe.
 • Snij de bosui in fijne ringen en voeg eveneens toe aan de kom. Roer alles goed door elkaar.
 • Proef en voeg eventueel nog een snuf zout en peper toe om het verder op smaak te brengen.
 • Hak de peterselie grof en de bieslook in fijne ringetjes. Strooi de verse kruiden over de salade heen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.