Tomaten mozzarella salade

Simpele tomatensalade met mozzarella

Regelmatig koop ik kleine snacktomaten waar ik lekker van kan snoepen. En het is ook nog eens een gezond tussendoortje. Maar je kan zoveel meer met deze kleine smaakbommetjes zoals er een lekkere simpele tomatensalade met mozzarella mee maken. De combinatie van tomaat en mozzarella komt je vast bekend voor van de klassieke Italiaanse salade Caprese. Waarbij je plakjes tomaat en mozzarella afwisselt en serveert met olijfolie en basilicum.

Deze tomatensalade met snacktomaten is een variatie op deze klassieker en ik combineer hem met mijn favoriete balsamico. Mijn persoonlijke favoriet is eentje met dadel en vijg, maar een frambozen balsamico of gewoon een pure kan uiteraard ook heerlijk zijn. Ik haal de mijne het liefste bij de kleine kookwinkels of delicatessenzaak. Die hebben net wat meer bijzondere smaken en vaak een betere kwaliteit dan de supermarkt.

Zo kwam ik in mei 2018 tijdens een dagje winkelen in Zwolle een winkeltje met de naam “Op Tafel” tegen waar ze mijn favoriete smaak balsamico verkochten. En zo zijn er nog tal van dit soort winkeltjes in heel Nederland.

Naast het gebruiken van deze balsamico voor deze simpele salade met tomatensalade met mozzarella is het ook heerlijk over toast met tomaat. Welke balsamico is jouw favoriet? Ik maak er in ieder geval graag deze simpele tomatensalade met mozzarella mee.

Simpele tomatensalade met mozzarella

Eenvoud is alles in dit gerecht. Een simpele tomatensalade van snacktomaten met kleine bolletjes mozzarella. 
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 80 gr. snacktomaten of cherrytomaten
  • 4 kleine bolletjes mozzarella
  • 1 takje basilicum
  • 1 tl. balsamico dadel vijg
  • 1 tl. olijfolie extra virgin
  • 1 snuf zeezout vers gemalen
  • 1 snuf zwarte peper vers gemalen

Instructies
 

  • Begin met het halveren van de tomaatjes en doe ze in een kommetje. De mozzarella snij ik in kwarten zodat ik bij bijna iedere hap een klein beetje mozzarella proef. Doe deze erbij in.
  • Haal de blaadjes basilicum van het steeltje en snij deze in dunne reepjes. Ook deze kan bij de tomaat. Voeg de olijfolie en balsamico toe met een snuf zeezout en zwarte peper. Roer het geheel door elkaar en smullen maar!

Zoek je andere lekkere bijgerechten voor het diner of de lunch? Kijk dan eens op deze pagina!