Een goede voorbereiding is het halve werk (ook goed gereedschap natuurlijk). En met betrekking tot koken is dat zeker waar. Want als je goed voorbereid bent zul je zien dat het koken ook een stuk beter zal verlopen. Daarom heb ik mijn persoonlijke 10 gouden kooktips voor jou op een rijtje gezet. Deze kooktips kunnen je helpen om beter te koken en wellicht zelfs rust geven en minder stress in de keuken. Want doordat je alles goed voorbereid hebt aan de hand van deze tips kun je veel voorkomende problemen en ergenissen de baas zijn.
Koken is voor sommige een moeten en voor anderen een hobby. Hoe je het ook went of keert, we besteden allemaal veel tijd in de keuken voor onze maaltijden. Misschien heb je er zelfs wel speciaal boodschappen voor in huis gehaald omdat het ene recept uit dat tijdschrift je zo lekker lijkt. Dan wil je natuurlijk ook op het eind een mooi gerecht op je bord hebben. Of worstel je elke avond met de pannen en het keukengerei om uberhaupt iets op tafel te krijgen. Met deze kooktips vergroot je de kans aanzienlijk op een geslaagd resultaat of het gaat om een snelle doordeweekse maaltijd of een uitgebreid weekend diner. Heb je zelf ook nog kooktips en wil je die graag delen met ons? Laat dan gerust je reactie achter in de reacties.
10 gouden kooktips
- Lees eerst het hele recept door voor je gaat beginnen en check of je alles hebt.
- Oven nodig? Zet deze dan alvast aan op de juiste temperatuur.
- Neem de tijd, vooral als je iets nieuws gaat maken. Zoek in het recept op hoeveel tijd het kost om te maken.
- Zet alles klaar wat je nodig hebt. De ingrediënten en je keukengerei. Zo weet je zeker dat je alles hebt.
- Goed gereedschap is het halve werk, zorg dus voor scherpe messen en een stevige snijplank op een natte keukendoek op glijden te voorkomen.
- Gebruik de juiste materialen om af te wegen zoals maatschepjes, maatbekers en een weegschaal.
- Niet zo goed in multi-tasken? Snij dan eerst alles wat gesneden moet worden en zit dit klaar in schaaltjes.
- Denk aan veiligheid en blijf altijd in de buurt van je keuken als je kookt vooral als je fornuis of oven aan staat.
- Gebruik een thermometer als je zeker wilt zijn of je vlees of vis gaar is.
- Proef regelmatig tussendoor als je kookt om de smaak te testen en voeg smaakmakers beetje bij beetje toe.