Cursus vlees minderen in 15 dagen recensie van hoekookik.nl

Cursus vlees minderen in 15 dagen, recensie

Wellicht wil je net als ons wel minder vlees eten. Maar weet je niet hoe je moet beginnen? En je wilt natuurlijk toch af en toe nog wel van een lekker stuk vlees genieten. Owja en met spannende dingen hoef je thuis niet aan te komen. Met als gevolg dat je wel wilt, maar dat het er bij blijft. Dat is in ieder geval hoe het in mijn gezin ging. Waarom wij minder vlees willen eten lees je in dit artikel. En de cursus vlees minderen heeft ons daarbij erg geholpen.

In het verleden heb ik vaker recensies geschreven voor andere websites. En ik schrijf alleen een recensie als ik positief ben over het product of de dienst. Deze cursus vlees minderen mocht ik volgen in de zomer van 2020 in ruil voor mijn ervaring. Toevallig dat wij in juni zelf al een begin hadden gemaakt met minderen van vlees eten na diverse nare berichten in het nieuws. Maar het stond wat wankel. In deze cursus vlees minderen, gegeven door Isabel Boerdam van de Hippevegetariër. Je word op een luchtige manier meegenomen door haar en krijgt echt de handvaten om minder vaak vlees te eten.

Over ons als gezin en minder vlees eten

Wij vallen onder de categorie gezin die ééns per week boodschappen doet, een weekmenu maakt en aan de hand daarvan een boodschappenlijstje opstelt. Manlief is regelmatig voor zijn werk een nacht weg en ook nog eens een echte vleesliefhebber. En met twee kleine kinderen wil ik niet last-minute nog bedenken wat we moeten gaan eten. Want negen van de tien keer loopt dat uit op een ongezonde maaltijd. Daarnaast heb ik zelf ook een baan en probeer ik mijn hobby’s zoals mijn website te onderhouden. Helaas is de laatste afgelopen maanden door corona wat ondergeschoven geweest.

Wat ik belangrijk vind is dat maaltijden bij mijn gezin moet passen. Minder vlees eten houd in dat je je voedingspatroon gaat aanpassen. Het moet daarom simpel blijven en aan te passen zijn aan mijn eigen situatie. En ik denk dat voor de meeste gezinnen zo is.


Over de cursus vlees minderen

In het kort duurt de cursus 15 dagen. Maar gelukkig mag je hem in je eigen tijd volgens Je hebt namelijk 6 weken de toegang tot de cursus. Je kan hem volgen via Facebook, Instagram en de website. Als je jezelf aanmeld dan krijg je een inlogcode. Bij de start print je een werkboek uit die je ondersteunt bij je avontuur.

Zelf heb ik gekozen voor de variant via de website. Dit omdat ik naast vlees minderen ook mijn social media gebruik wil minderen. Twee vliegen in één klap. De 6 weken had ik echt heel hard nodig. Je kan de cursus namelijk netjes in 15 dagen doen. Maar in mijn situatie niet haalbaar. Daarnaast vond ik het fijn echt met elke stap bezig te zijn waardoor je het echt aandacht kunt geven. Enige nadeel vind ik dat je na die 6 weken niet weer even terug kan kijken om wat terug te zoeken.

De lessen bestaan uit filmpjes met daarin uitleg, inspiratie, interviews met mensen op straat en supermarktsafari’s. Ook laat ze lekkere recepten zien in sommige filmpjes. Daarnaast krijg je opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan.

Hoe ik de cursus heb beleefd

Als iemand die zeer ervaren is in de keuken wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Maar wat mij opviel is hoe het mijn interesse wist vast te houden en ik steeds weer meer leerde. Het heeft mij veel vertrouwen gegeven in vegetarische producten zoals vleesvervangers. Het is echt uitproberen op dat gebied, kopen, proberen en als het lekker is, dan vaker op het menu, en zo niet dan gewoon een ander merk of product proberen. Want er zit echt dag en nacht verschil tussen de merken en soorten vleesvervangers. En wij zijn er ook achter dat prijs echt niet altijd alles zegt op dit gebied. Het lastige met vleesvervangers is zout en dat het producten zijn met en hoge bewerking. Maar ze staan zeker 2x per week bij ons op het menu.

Wat ik ontzettend fijn vind aan de recepten is dat je niet alleen recepten krijgt die je kunt volgen. Maar dat Isabel je ook echt de basis/opbouw van een recept geeft. Door die basis kun je echt aan de slag om de recepten aan te passen of helemaal zelf gaan experimenteren. Daarnaast word je uitgedaagd om nieuwe dingen te gaan proberen.

Er is één ding wat ik het allerfijnste vond aan de hele cursus. En dat is dat je echt de ruimte krijgt om jouw eigen invulling te geven aan vlees minderen. Je wordt niet in een stereotype vegetarisch hokje gezet en krijgt handvaten hoe vleesminderen eruit kan zien voor jouw eigen thuissituatie. En of je nou wil experimenteren met allerlei groente, tofu en tempeh of dicht bij huis blijft met vleesvangers. Het is allemaal goed.

Een van de laatste tips uit de cursus is denk ik wel één van de meest belangrijke. Doe het samen. Wij hebben samen als gezin deze stap gezet om minder vlees te gaan eten. Als ik dit alleen had moeten doen, was er geen kans van slagen geweest. Maar doordat we samen nieuwe producten en gerechten uitproberen vinden we dingen die we allemaal lekker vinden. De één soms wat meer als de ander natuurlijk.

De eindconclusie

Conclusie is dat voor mij deze cursus echt een meerwaarde heeft gehad. Ik heb dan ook echt de tijd genomen om dit te doorlopen en toe te passen. We zijn er met een open instelling ingestapt. En hebben eruit gehaald wat voor ons als gezin werkt. We zetten nu 4 x per week een vegetarische maaltijd op tafel. Soms met vleesvervangers en soms niet. Foe yong hai is bijvoorbeeld ideaal voor een vegetarische maaltijd of gewoon lekker ordinair pannenkoeken met stroop op zaterdag met de kinderen. Het hoeft niet moeilijk of spannend te zijn. Kijk naar dagelijkse maaltijden die standaard al zonder vlees zijn.

Lastig blijven sociale gelegenheden bij vrienden en familie thuis. Maar een weekmenu bied uitkomst. Als je weet dat je zaterdag bij familie eet. Dan plan je op andere dagen je vegetarische dagen in.

Ik hoop dat ik jullie met mijn ervaring heb kunnen inspireren om ook minder vlees te gaan eten. Op mijn website vind je al een leuk gerecht voor deze vegetarisch shoarmabroodjes. En naast vlees recepten gaan er vast en zeker meer vegetarische recepten komen. Als je klikt op “zoek op ingrediënt” en dan vegetarisch, dan krijg je een pagina vol met allerlei recepten die vegetarisch zijn.

Wil je de cursus ook volgen? Op de website https://vleesminderen.nl/ vind je uiteraard alle informatie en kun je een kaartje kopen om mee te doen. Met de code VM2020WEBSITE krijg je korting op je kaartje die normaal €24,99 kost.

2 gedachten over “Cursus vlees minderen in 15 dagen, recensie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.