Stapel Kookboeken vlees minderen

Vlees minderen, waarom willen wij dat eigenlijk?

Onlangs ben ik gevraagd om mee te doen aan een cursus om te minderen met vlees van Isabel Boerdam. Bekend van de website Hippevegetariër en de nationale week zonder vlees. Ik mag gesponsord de cursus volgen in ruil voor het delen van mijn ervaring. En omdat wij als gezin bezig zijn met dit thema leek dit ons erg leuk. We hebben dit eerst wel met elkaar besproken en het lijkt ons een mooie aanvulling op het pad dat we in juni al ingeslagen waren.

Waarom wij vlees willen minderen

Net als velen heb ik de laatste tijd een aantal documentaires bekeken op Netflix over waar ons eten vandaan komt. Tel daar alle berichtgeving uit de media bij op over al het dierenleed in de vleesindustrie. En het is niet moeilijk om te beseffen dat het best een tandje minder kan met vlees.

Begrijp mij niet verkeerd. Een goed en lekker stukje vlees of vis op zijn tijd moet kunnen. Maar ik ben ook van mening dat het wel verantwoord moet zijn. Dieren die we eten moeten een waardig leven hebben en zo diervriendelijk en snel mogelijk sterven. Geen lijdensweg. We kunnen ook allemaal aanvoelen dat dieren die op die manier worden gehouden en geslacht veel duurder zijn en niet meer een massa product kunnen zijn. Vlees kan niet meer vanzelfsprekend zijn als eiwitcomponent bij de maaltijd, maar word de uitzondering naar mijn mening. Als we vlees eten moet het een lekker stukje vlees zijn waar we van genieten.

Een mooi streven maar…

Het is niet makkelijk. Al geloof ik echt in mijn beweegredenen om minder vlees te eten, het is zo’n grote gewoonte om vlees bij de maaltijd te eten dat ik soms echt niet meer weet hoe. Mijn kennis van de vegetarische keuken is beperkt. Ik ben geschoold als kok om vooral met vlees om te leren gaan. Alle menuleer die wij destijds hadden draaide om vlees en vis. Vegetariërs kregen in de tijd dat ik naar de koksopleiding ging in restaurants destijds vaak een in elkaar geflanst gerecht. Vaak een gevulde paprika met groente en rijst. En gelukkig is dit al lang niet meer, en is de keuze voor vegetariërs en veganisten veel groter geworden. Maar hoe maak je thuis vegetarisch koken makkelijker? Hoe zorg je ervoor dat je hele gezin mee kan en wil doen.

Daarom heb ik ja gezegd tegen het aanbod om mee te doen met de cursus 15 dagen vleesminderen. Om meer te leren over vegetarisch eten, bewuster met vlees bezig te zijn.

De cursus vlees minderen eerste indruk

Via de mail kreeg ik een duidelijke uitleg. Je kan op 3 verschillende manieren mee doen. Via instagram, via facebook en via de website. Ik heb ervoor gekozen om dit via de website te doen. Dit heeft te maken met het feit dat ik niet constant op social media wil zitten i.v.m. de verslavende werking hiervan. Voor mij is het dus echt een uitkomst dat dit dus ook via de website kan.

Via een link kan je een werkboek downloaden en printen. Hierin staan alle opdrachten die je kunt maken en extra informatie. Als je inlogt zie je gelijk al een x aantal gele knoppen die je leiden naar de intro en de dagen zelf. Tot nu toe heb ik de intro bekekenendag 1 uiteraard. Het motiveert mij om hier mee bezig te gaan.

We gaan van start met de cursus vlees minderen! Dag 1.

De eerste dag begint al gelijk goed en mijn schrijven van vandaag past er goed bij. Op de vraag: vertel waarom jij minder vlees wil eten? Geef ik middels dit blog aan iedereen antwoordt. Op de foto bovenaan dit blog de 5 boeken die ik als inspiratie ga gebruiken voor het avontuur die mijn gezin en ik samen aangaan om de komende 15 dagen vlees te minderen. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Via Instagram ga ik jullie via @foodiehanneke op de hoogte houden van mijn avontuur en je kunt ook de hashtag #vleesminderen volgen via de socials om je te laten inspireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.