Deze marinade voor varkensvlees heb ik gemaakt met o.a. producten van Oil&Vinegar. Ik heb deze gekregen voor een Instagram samenwerking. De marinade is echter zo heerlijk geworden dat ik jullie het recept niet wil onthouden. Voor dit recept heb ik hele specifieke producten gebruikt, maar je kan ook zelf experimenteren met andere soorten mosterd en azijn. De smaak zal dan wel iets anders zijn maar zeker even lekker.
Ik heb deze marinade gebruikt voor varkensvlees en om exact te zijn een mooi stukje buikspek voor ons gezinnetje. Deze hebben we lekker langzaam gegaard op de barbecue. Uiteindelijk hebben we hem in plakjes gesneden en gegeten op een plakje rustiek brood. Het recept voor het langzaam gegaarde buikspek vind je hier. En het recept voor het broodje met buikspek van de barbecue uiteraard hier.
Over dit recept “marinade voor varkensvlees met biermosterd”
Deze marinade heeft bijna dezelfde basis als een dressing en net als bij een dressing zorgt de mosterd ervoor dat de olie en azijn niet weer van elkaar gaan schiften maar een mooie samenhangende emulsie vormen. Ik heb de biermosterd van Oil&Vinegar gebruikt samen met hun olijfolie voor hete temperaturen en whiskey azijn.
Je vind mijn recept voor langzaam gegaard varkensvlees hier.
Marinade voor varkensvlees met biermosterd
Ingrediënten
- 175 ml. Olijf olie voor hoge temperaturen
- 60 ml. Wiskey azijn
- 2 el. Biermosterd
- 1 tl. Oregano gedroogd
- 3 tenen Knoflook geperst
- 1 el. Suiker
- 1 snuf Zout en Peper Flinke snuf van ieder
Instructies
- Doe alle ingrediënten behalve de olijf olie in een mengkom.
- Roer de olie er langzaam doorheen zodat de olie en azijn goed mengen. Proef of het nog zout of peper extra nodig heeft.
- Neem 750 gr. tot 1 kg. varkensvlees of kippenvlees en doe deze in een grote diepvrieszak.
- Voeg de marinade toe aan het vlees en sluit de diepvrieszak.
- Laat het vlees ongeveer 8 tot 12 uren marineren in de koelkast.
- Laat het vlees met de marinade eerst op kamertemperatuur komen voordat je het gaat bereiden op de BBQ of in de oven.