Pompoensalade met met geitenkaas en honingdressing

Pompoensalade met geitenkaas en honingdressing

Pompoentijd

Ow wat heerlijk, het is weer mijn favoriete tijd van het jaar. De winter en het voorjaar vind ik ook leuk hoor. De zomer mogen ze van mij wel overslaan. Maar de herfst heeft iets magisch voor mij. De natuur die zich klaar maakt voor zijn winterslaap en alle bomen in prachtige kleuren omtovert. Bruin, geel, groen en oranje. En prachtige soorten groente en fruit die in dit jaargetijde gedijen zoals natuurlijk pompoen. Tegenwoordig is pompoen het hele jaar door goed verkrijgbaar. En het zijn ook veel meer soorten geworden. Maar voorheen was toch wel de herfst het seizoen voor de pompoen. Niet zo gek dat je overal pompoengerechten voorbij ziet komen. Ik kan natuurlijk niet achterblijven en deel bij deze mijn recept voor een pompoensalade met geitenkaas en honingdressing.

Over het recept pompoensalade met geitekaas en honingdressing

Voor dit recept gebruik ik geroosterde pompoen. Hoe je dit maakt vindt je hier. Zoals je van mij gewent bent is dit een makkelijk recept die je goed kunt voorbereiden. Al vindt ik de pompoen het lekkerste als hij net geroosterd uit de oven komt. Er zijn zoveel soorten geitenkaas te krijgen. Gebruik dus gerust de soort die je nog in je koelkast hebt liggen. Ik heb dit keer voor geitenkaasbolletjes gekozen. Maar een heerlijk vers geitenkaasje in stukjes verkruimeld is nog lekkerder. En ook voor de sla geldt natuurlijk dat je elk soort sla kunt gebruiken die je maar lekker vindt. Hij is ook erg lekker met wat rucola door je salade heen, het peperige van de rucola past goed bij de geitenkaas en pompoen.

De pompoenpitten kunnen een uitdaging zijn om te vinden, maar vervang ze gerust door wat geroosterde walnoten of je eigen lievelingsnoten.

Pompoensalade met geitenkaas en honingdressing

Een salade met hokaïdopomoen en geitenkaas aangemaakt met een simpele honingdressing om alles samen te brengen.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans/Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gr. Geroosterde pompoen hokkaido
  • 40 gr. Geitenkaas verse
  • 10 gr. Pompoenpitten geroosterd
  • 2 handjes Frisee sla
  • 2 tl. Honing
  • 2 tl. Zonnebloemolie
  • 1 snuf Zout & peper
  • 1 tl. rijstazijn

Instructies
 

  • Ontdoe de geroosterde pompoen van de schil en snij deze in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Scheur de frisee sla in stukjes en leg deze onderin een kom of diep bord.
  • Maak de dressing door in een kom de honing, met de zonnebloemolie, rijstazijn, zout en peper goed door elkaar te roeren tot het een geheel wordt. Proef of de dressing op smaak is en voeg eventueel nog wat honing of zout en peper toe.
  • Doe de pompoen en geitenkaas bij de dressing in de kom en meng het geheel door elkaar.
  • Doe de pompoen met de geitenkaas bovenop de frisee sla. De dressing zakt dan nog mooi over de frisee sla heen. Strooi de pompoenpitten er overheen voor een bite.
Trefwoord Geitenkaas, pompoen

Serveertip: Deze pompoensalade met geitenkaas past ook goed bij gehaktbrood. Voor een complete maaltijd kun je er ook nog gekookte aardappel bij maken.

Wist je dat je trouwens de schil van sommige pompoenen kunt eten. Ook van deze hokkaido pompoen kun je gerust de schil eten als je dat lekker vindt. Het is niet mijn ding, vandaar dat ik de schil eraf haal.