Simpel toetje met aardbeien en yoghurt

Simpel toetje met aardbei en yoghurt

Een simpel toetje met aardbei en yoghurt spreekt eigenlijk voor zich. Met weinig ingrediënten kun je iets moois op tafel zetten. De sleutel tot zulke simpele toetjes is toch wel de opmaak en aankleding. Een leuk glaasje, wat garnering zoals een lekkere aardbei en/of een beetje muntblad. Zo maak je in een handomdraai iets met een hele leuke uitstraling. 

Aardbeien

Op het moment van schrijven (mei 2018) zijn de eerste Hollandse aardbeien weer volop verkrijgbaar. Of je nu naar de markt gaat, naar de groenteboer of zelfs naar de kassen. Overal liggen weer die heerlijke zoete rode bommetjes vol plezier. Wist je dat de kleine gele stipjes aan de buitenkant van een aardbei, eigenlijk de vruchtjes zijn? En dat ze vol met vitamine C zitten? Voor mij zijn het echt zomerkoninkjes met hun groene kroontjes. En ontzettend lekker in dit simpele toetjes met aardbei en yoghurt.

Over dit simpele toetje met aardbei en yoghurt

Aardbeien met plekjes zijn ideaal voor dit recept. Snij de plekjes eraf en gebruik ze om met de yoghurt te mengen. Gebruik de mooiste aardbeien om het toetje te garneren. Ik ben geen yoghurtliefhebber, maar Griekse vind ik dan nog wel het lekker. Daarom gebruik ik het veel in mijn recepten. Maar je kunt dit recept maken met ieder soort yoghurt die jij lekker vindt.

Simpel toetje met aardbei en yoghurt

Een simpel toetje met aardbei en yoghurt dat maar 3 ingrediënten bevat. 
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 30 gr. pure chocolade
  • 8 aardbeien
  • 300 ml. griekse stijl yoghurt
  • 2 topjes munt optioneel

Instructies
 

  • Hak de pure chocolade grof en zet dit opzij in een schaaltje. Haal het kroontje van 6 aardbeien en snij ze in plakjes of stukjes. Houd 2 apart voor het garneren.
  • Neem 2 gezellige glazen of dessertschaaltjes en vul beide met ongeveer 75 ml. yoghurt. Verdeel de gehakte aardbeien over de glazen met wat gehakte chocolade. Verdeel de rest van de yoghurt eroverheen. Ik heb het toetje even licht geroerd om de chocolade en aardbei wat te verdelen maar laagjes is natuurlijk ook hartstikke leuk.
  • Sprenkel nog wat gehakte chocolade over de yoghurt. De aardbei voor garneren kun je halveren en dan de 2 halve op het toetje leggen. Of in zijn geheel. Ik heb een poging gedaan om er een bloemetje van te snijden. Je kunt er optioneel nog wat munt bij doen om het extra kleur te geven.