Ga terug

Basisrecept voor granola met banaan

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties: 10 porties
Gang: Ontbijt

Ingrediƫnten
  

  • 1 banaan rijp
  • 250 gr. havermout
  • 1 el. honing
  • 1 el. margarine
  • 1 snuf zout

Equipment

  • Oven

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius
  2. Prak de banaan in een kom fijn met een vork. Doe dit tot je een puree krijgt.
  3. Voeg de havermout, margarine en honing toe met een snufje zout en mix alles goed door elkaar. Het moet als het ware kleine brokjes vormen. Het mixen vind ik prettig om met een vork te doen, grote brokken druk ik dan met de vork uit elkaar.
  4. Verspreid de mix over een bakplaat en plaats midden in de oven.
  5. Schep elke 8 a 10 minuten de granola om zodat het overal even goudbruin word.
  6. Laat de granola volledig afkoelen.