Ga terug

Aardappelpuree

Een basisrecept voor het maken van aardappelpuree. Makkelijk en smakelijk. 

Ingrediënten
  

  • 500 gr. aardappelen kruimig
  • 50 ml. melk volle
  • 25 gr. roomboter
  • 2 snufjes zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan met water. Ververs het water als je klaar bent met schillen en zet de aardappel op. De aardappelen moeten net onder staan. Voeg een snufje zout aan het kookwater toe.
  • Als de aardapelen helemaal gaar zijn giet je ze af. Laat de aardappelen even uitdampen in de pan. Verwarm de melk tot hij lauwwarm is, bijvoorbeeld in de magnetron. 
  • Voeg de helft van de melk toe met de roomboter. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of pureeknijper tot je een mooie egale massa hebt. Is de puree nog wat droog voeg dan nog wat melk toe tot hij smeuïg is. Wil je een hele fijne puree? Druk dan de puree na het stampen met een lepel door een zeef heen. 
  • Proef de puree en voeg evt. nog een snufje zout toe.