Ga terug

Pannenkoeken beslag basisrecept

Hanneke Dekker
Een basisrecept voor pannenkoekenbeslag. In het artikel vind je tips voor de beste pannenkoeken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4

Equipment

  • Koekenpan/pannenkoekenpan
  • Elektrische mixer

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr. bloem
  • 900 ml. melk halfvolle
  • 4 eieren
  • 1 snuf zout
  • boter om in te bakken

Instructies
 

  • Doe de bloem en eieren in een ruime kom.
  • Mix dit met de mixer goed samen en voeg beetje bij beetje de melk toe. Elke keer als het beslag weer glad is voeg je weer wat nieuwe melk toe. Tot je een dikte hebt zoals die van magere yoghurt of dikke drinkyoghurt. Voeg een snufje zout toe en en mix het nog een laatste keer.
  • Laat het beslag een 30 minuten rusten. Je beslag dikt zo nog een klein beetje in.
  • Verhit de pan tot hij goed heet is. Als je de boter in de pan doet moet hij gelijk gaan bruisen. Het beslag moet gelijk garen en sissen als je het in de pan doet. Bak de pannenkoek aan de onderzijde goudbruin en de bovenkant droog. Draai de pannenkoek dan om en bak de andere kant nog een paar tellen tot ook deze goudbruin is.
  • Herhaal dit tot al het pannenkoekenbeslag op is.
Trefwoord Basisrecept, Pannenkoeken