Ga terug

Cocktailsaus

Zelfgemaakte cocktailsaus met sherry en cognac
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • 4 el. mayonaise
  • 1 el. ketchup
  • 5 ml. cognac
  • 5 ml. sherry
  • 5 ml. gembersiroop
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 5 ml. citroensap
  • 1 el. lobbig geklopte slagroom
  • 1 snufje zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Zet alle ingrediĆ«nten klaar op het aanrecht.
  • Meng de mayonaise, ketchup, cognac, sherry, gembersiroop en de paprikapoeder samen in een kom tot een geheel en laat dit 30 minuten staan.
  • Klop de slagroom lobbig. En voeg 1 el. lobbige slagroom toe vlak voor je het gaat serveren. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
    De saus kun je het beste op de dag zelf gebruiken.