Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Pers de knoflook en zet deze opzij. Maak de courgette schoon en snij deze in blokjes. Was de tomaten en paprika en snij deze in fijne blokjes. Snij de bleekselderij in plakjes.
Verhit de boter in een ruime hapjespan. Bak hierin het gehakt rul en voeg daarna de ui en knoflook toe. Bak dit tot de ui glazig is. Voeg nu de bleekselderij, courgette en paprika toe met de paprikapuree. Bak dit rustig 2 minuten mee en voeg dan de tomaat toe. Laat dit alles zachtjes bakken tot de tomaat helemaal zacht is geworden.
Voeg alle specerijen toe aan de hapjespan. Roer dit goed door elkaar. Voeg dan de bouillon toe. Laat de saus 15 á 30 minuten zachtjes stoven. Hoe langer des te lekkerder de smaken worden.
Kook de pasta volgens de verpakking en houd 200 ml kookvocht na het afgieten apart.
Zet de vuur op hoog en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Dit zal de smaak nog meer versterken. Voeg eventueel nog een snufje peper en/of zout toe als dit nodig is.