Romige Bospaddenstoelensaus
Makkelijk recept voor een hartige bospaddenstoelensaus
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 19 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Frans/Nederlands
1 Snijplank
1 Koksmes
1 Steelpan of koekenpan
- 2 el. Olijfolie
- 250 gr. Gemengde paddenstoelen
- 1 tl. Tijm gedroogd
- 25 gr. Roomboter
- 25 gr. Bloem
- 150 ml. Melk
- 100 ml. Kookroom
- 1 snuf Zout
- 1 snuf Peper
Maak de paddenstoelen schoon door evt. zand eraf te borstelen. Snij evt. harde steeluiteinden eraf.
Verhit je pan en doe hierin de olijfolie. Bak hierin de paddenstoelen tot ze mooi goudbruin zijn. Bak de laatste paar minuten de tijm mee. Haal de paddenstoelen uit de pan en doe ze op een bordje.
Doe de roomboter in de pan en laat deze smelten. Voeg de bloem vervolgens toe en roer dit met een garde tot een glad papje. Laat dit 3 a 4 minuten zachtjes garen.
Voeg vervolgens een beetje melk toe. Roer dit met de garde tot er geen klontjes meer in zitten. Laat het zachtjes al roerend aan de kook komen.
Herhaal de bovenstaande stap tot al je melk op is. Voeg dan alle kookroom toe en roer het geheel weer glad. Laat het aan de kook komen en zet je fornuis op zachtjes.
Voeg de paddenstoelen toe en breng de saus op smaak met zout en peper.