Go Back

Kalkoen Hawaï

Een klassiek gerecht van kalkoenfilet met een topping van verse ananas, ham en gesmolten kaas. Ook heerlijk met kipfilet. 
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks kalkoenfilet
  • 1 snuf peper vers gemalen
  • 1/2 verse ananas
  • 4 plakjes gebraden achterham
  • 60 gr. jonge kaas geraspt
  • 1 snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius of als je een grillstand hebt, dan kun je deze gebruiken. 
  • Schil de verse ananas en snij er schijven van. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen.
  • Snij de kalkoenfilet door de helft zodat je 4 stukjes krijgt. Sla met een pan of vleeshamer de kalkoenfilet zachtjes tot ze allemaal een gelijke dikte hebben, zodat ze gelijktijdig garen. (Ze hoeven niet plat.) Doe op alle stukjes een snufje vers gemalen peper. Als je een grillpan gebruikt dan kun je deze nu gaan verwarmen.
  • Koekenpan: Als je de kalkoenfilet in de koekenpan gaat bakken, dan kun je dit doen door de boter aan de pan toe te voegen en de kalkoenfilet rustig te bakken tot één zijde goudbruin is. Draai de kalkoenfilet om en bak heb tot hij gaar is. Dit kun je met een kernthermometer meten, de kerntemperatuur moet 75 graden Celsius zijn. 
  • Grillpan: Als je de grillpan gaat gebruiken, besprenkel dan wat zonnebloemolie over de kalkoenfilet en wrijf hem hiermee wat in. Als de grillpan heet is kun je de kalkoenfilet erin doen. Als de onderzijde loslaat en mooie grillstreepjes heeft kun je hem omdraaien en de andere kant grillen. Net als in de koekenpan kun je de gaarheid meten met een kernthermometer, de kerntemperatuur moet 75 graden Celsius zijn. 
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier de 4 stukjes kalkoenfilet op. Doe op alle 4 de stukjes een klein snufje zout. Leg hier vervolgens de schijf ananas op. Daar bovenop heb ik de ham gedaan, door de plak te draaien creëer je hoogte met je ham wat ik erg mooi vind staan. Leg de ham op de ananas en verdeel vervolgens de kaas eroverheen. 
  • Zet de kalkoen Hawaï nu 5 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is. En dan is je Kalkoen Hawaii al klaar!