1kg.AardappelenIets kruimige zoals bijvoorbeeld Melody
1snufZout
3gr.PeterselieOptioneel
Instructions
Weeg een kilo aardappelen af met een weegschaal.
Zet een pan met koud water klaar.
Haal met een schilmesje of dunschiller de schil van de aardappelen. Doe de aardappelen direct in het water.
Snijd de aardappel desgewenst door de helft of in kleinere stukken zodat het sneller gaar is.
Spoel de aardappelen tot er geen zetmeel meer uit komt en zet de vervolgens de aardappelen op met warm water. Voeg een snuf zout toe aan het warme water.
Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten met het deksel op de pan. Check dan met een vork of ze gaar zijn. Prik je er makkelijk in en splijt de aardappel? Dan is de aardappel gaar.
Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen zodat al het water verdampt.
Je kan de aardappelen afgarneren met wat gehakte peterselie zoals op de foto.