Ga terug

Kwarktaart met bosbessen

Frisse kwarktaart die je heel makkelijk maakt zonder dat je een oven nodig hebt. 
Voorbereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 2 uur
Gang Gebak
Porties 6 porties

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr. kwark
  • 7 blaadjes gelatine
  • 150 gr. bosbessen + extra voor garneren.
  • 4 el. poedersuiker
  • 2 el. suiker
  • 1 tl. vanille-essence
  • 200 gr. koekjes bv mariabiscuitjes
  • 100 gr. roomboter
  • Extra nodig: Springvorm 24 cm

Instructies
 

  • Breek de koekjes in fijne koekkruimels. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer alles goed door elkaar. Doe het koekjesmengsel op de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Zet dit in de koelkast zodat de boter weer hard kan worden. Zo ontstaat een krokante bodem.
  • Pureer het fruit (de 150 gr. bosbessen) Er mogen best nog wel kleine stukjes zichtbaar zijn. Wel de gelatineblaadjes tot ze glibberig zijn. Maar het overgrote deel moet gepureerd zijn. Neem een klein steelpannetje en doe hier het gepureerde fruit in met de suiker. Breng dit aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg nu de gelatine toe en roer dit goed door. Roer dit koud tot het handwarm is.
  • Doe de kwark in een kom en voeg de vanille-essence en de poedersuiker eraan toe. Roer dit goed door. Voeg het gepureerde fruit eraan toe en meg dit alles goed door tot het een egale massa is. Deze massa giet je in de springvorm. Zet de taart nu 3 uur in de koeling zodat hij kan opstijven. Voor je hem serveert garneer je hem nog met de overige blauwe bessen.

Notities

Tip: Wil je de taart magerder maken? Gebruik dan een magere kwark.