Ga terug

Macaroni met gehakt en groenten

Mijn recept voor macaroni met gehakt en groenten
5 van 1 stem
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 4 pers. Macaroni volkoren
  • 300 gr. Gehakt vegetarisch
  • 2 Uien
  • 1 halve Winterpeen
  • 1 stengel Bleekselderij
  • 2 el. Olijfolie
  • 1 hele Courgette in blokjes gesneden
  • 2 kleine Paprika in blokjes gesneden
  • 1 hele Prei in halve ringen gesneden
  • 1 el. Tijm gedroogd
  • 1 el. Oregano gedroogd
  • 1/2 el. Rozemarijn gedroogd en fijn gehakt
  • 400 ml. Passata
  • Zout & peper naar smaak
  • Geraspte kaas naar keuze optioneel
  • Basilicum optioneel

Instructies
 

  • Verwijder de schil van de ui en snij deze grof. Was de bleekselderij en winterpeen en snij deze in grove stukken. Doe de wortel en bleekselderij in een keukenmachine en hak ze fijn. Voeg de ui toe en hak nog even tot ook de ui in kleine stukjes is. Ik vind het fijn als de ui ietsjes groter is als de wortel en bleekselderij, vandaar dat ik die later toevoeg aan de keukenmachine.
  • Verhit 2 el. olijfolie in een grote hapjespan en fruit op halfzacht vuur de mix van bleekselderij, winterpeen en ui. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes tot de ui glazig word.
  • Was de overige groente en snij deze in blokjes.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het gehakt rul. Voeg de tijm, oregano en rozemarijn toe en de overige groenten. Bak het geheel op laag vuur tot de paprika zacht is geworden.
  • Voeg de passata toe en 100 ml. kookvocht van de macaroni laat de saus 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Mix de macaroni met de saus en proef nog een laatste keer of het op smaak is.
  • Garneer met de geraspte kaas en basilicum naar wens. Eet smakelijk.