Ga terug

Oorlogstaart, Puddingtaart of Beppe-taart

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 45 minuten
4 uur
Totale tijd 4 uur 45 minuten
Porties 10 personen

Equipment

  • 1 Springvorm van 28 cm.

Ingrediƫnten
  

  • 140 gr. Custardpoeder
  • 140 gr. Suiker
  • 2 L. Melk
  • 250 gr. Aardbeien jam
  • 8 stuks Beschuiten
  • 1 pak Maria biscuit aantal afhankelijk van aantal laagjes
  • 200 ml. Slagroom
  • 2 el. Poedersuiker

Instructies
 

Custardpudding koken

  • Doe de suiker en custard in een kom en voeg hier 200 ml koude melk aan toe. Roer dit alles tot een glad mengsel.
  • Verwarm de overige 1800 ml melk in een steelpan met dikke bodem.
  • Voeg het custardmengsel toe aan de hete melk en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel 3 minuten al roerend zachtjes doorkoken. Laat de pudding 15 minuten afkoelen, maar blijf af en toe roeren zodat er geen vel op komt.

Taart maken

  • Bekleed een springvorm met plasticfolie zodat de taart straks makkelijk uit de vorm komt
  • Begin met een laag custardpudding, leg hierop een laag beschuit, dan een laag jam en sluit weer af met een laag pudding. De volgende laag is een laag biscuit, dan weer pudding en als laastste weer een laag biscuit. Je kan doorgaan met laagjes maken tot je springvorm vol is. Maar eindig altijd met een laag custardpudding.
  • Bedek de bovenkant van de taart met plasticfolie en laat deze afkoelen. Als de taart voldoende is afgekoeld kun je hem in de koelkast plaatsen. Koel de taart 4 uren in de koelkast of tot hij helemaal stijf is.
  • Als de taart is opgesteven kun je de slagroom kloppen met de poedersuiker, je kunt meer of minder suiker toevoegen naar smaak. Spuit de slagroom pas op de taart als je hem gaat serveren. Eet smakelijk!