Ga terug
Buikspek langzaam gegaard op de barbecue

Buikspek langzaam gegaard op de barbecue

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 3

Equipment

  • Barbecue met deksel

Ingrediƫnten
  

  • 1 receptuur voor Marinade met biermosterd
  • 750 gr. Buikspek zonder zwoerd

Instructies
 

  • Maak de marinade conform het receptuur en laat het vlees een nacht trekken in de marinade. Minimaal 8 tot 12 uren.
  • Bereid de barbecue voor. Indirecte methode met een temperatuur van 120 graden.
  • Laat het vlees vervolgens op kamertemperatuur komen.
  • Leg het vlees op het gedeelte van de barbecue zonder kolen. Met de spekkant naar boven. Het vlees hoeft niet gedraaid te worden tijdens de bereiding. Doe de thermometer in het vlees. Deksel dicht en breng de barbecue weer naar 120 graden Celsius.
  • Laat het vlees rustig garen tot de kern van het vlees 75 graden heeft bereikt.
  • Laat het vlees 15 minuten rusten in aluminimum folie. Dit zorgt ervoor dat het vlees weer ontspant en zacht word.
  • Snij het vlees in plakjes en serveer!