Ga terug
Marinade voor varkensvlees

Marinade voor varkensvlees met biermosterd

Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 175 ml. Olijf olie voor hoge temperaturen
  • 60 ml. Wiskey azijn
  • 2 el. Biermosterd
  • 1 tl. Oregano gedroogd
  • 3 tenen Knoflook geperst
  • 1 el. Suiker
  • 1 snuf Zout en Peper Flinke snuf van ieder

Instructies
 

  • Doe alle ingrediĆ«nten behalve de olijf olie in een mengkom.
  • Roer de olie er langzaam doorheen zodat de olie en azijn goed mengen. Proef of het nog zout of peper extra nodig heeft.
  • Neem 750 gr. tot 1 kg. varkensvlees of kippenvlees en doe deze in een grote diepvrieszak.
  • Voeg de marinade toe aan het vlees en sluit de diepvrieszak.
  • Laat het vlees ongeveer 8 tot 12 uren marineren in de koelkast.
  • Laat het vlees met de marinade eerst op kamertemperatuur komen voordat je het gaat bereiden op de BBQ of in de oven.