Go Back

Rijstpudding met sinaasappel en kardemom

Hanneke Dekker
Een romig dessert van zachte rijst met melk op smaak gebracht met frisse sinaasappel en kardemom.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 200 gr. Dessertrijst
  • 250 ml. Melk Halfvol
  • 2 el. Suiker
  • 1 Sinaasappel
  • 2 Kardemompeulen
  • 2 Frambozen ter garnering Optioneel

Instructies
 

  • Zet alle ingrediĆ«nten alvast klaar op je aanrecht. Was de sinaasappel met warm water en rasp deze helemaal. Let erop dat je alleen de oranje schil raspt en niet het bittere witte meeneemt.
  • Doe de melk met de rijst, rasp van de sinaasappel en de kardemompeulen in een steelpan en breng dit langzaam aan de kook. Ondertussen kun je de sinaasappel schillen en in stukjes snijden. Wat je ook kan doen is de sinaasappel met een mes schillen en de partjes er vervolgens uitsnijden. Zo krijg je partjes zonder het vel zoals op de foto.
  • Roer de pudding af en toe door om te voorkomen dat hij aanbrandt. Laat het geheel 12 minuten zachtjes koken, dan zou de rijst gaar moeten zijn en het geheel dikker zijn geworden.
  • Haal de kardemompeulen eruit en doe de pudding in een schaal, puddingvorm of kleine schaaltjes. Laat de pudding iets afkoelen.
  • Garneer de rijstpudding met de frambozen en partjes sinaasappel.