Ga terug

Geroosterde pompoensoep

Een makkelijk recept voor geroosterde pompoensoep, heerlijk met een scheutje room.
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 hele hokkaido pompoen
  • 1 el. zonnebloemolie
  • 1 snuf peper vers gemalen
  • 1 snuf zeezout
  • 1 el. boter
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 4 scheutjes room

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 
  • Snij de steel van de pompoen. Snij de pompoen vervolgens in partjes. Doe de partjes in een kom met de zonnebloem olie. Je kunt het beste met je hand de pompoenpartjes en zonnebloem olie met elkaar mengen zodat er op alle partjes olie zit. 
  • Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en verdeel hier de pompoen overheen. Rooster de pompoen ongeveer 30 a 45 minuten in de oven. Dit is een beetje afhankelijk van de dikte van de pompoenpartjes. 
  • Laat de pompoenpartjes in de oven afkoelen. 
  • In de tijd dat de pompoen in de oven staat af te koelen kun je de ui schoonmaken en snipperen. Daarna kun je alvast de knoflook schillen en persen. Zet dit even opzij. 
  • Als je ze kunt vastpakken kun je de schil eraf halen. Deze kun je er met een schillermesje aftrekken. Dat is het makkelijkste. 
  • Doe een scheut boter in een soeppan en fruit hier de ui in met de knoflook. Als deze mooi glazig is dan kun je de pompoen toevoegen, fruit deze even mee. Na een paar minuten kun je de bouillon toevoegen. Laat de soep 30 minuten zachtjes trekken zodat alle smaken goed vrij komen. 
  • Pureer de soep. Dit wil het beste met een staafmixer, maar met een blender kan natuurlijk ook. Proef de soep en voeg eventueel naar smaak nog wat zout en peper toe. 
  • Serveer de soep met een scheutje room voor de liefhebbers.