Ga terug

Maispannenkoekjes met lente-ui

Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

  • 240 gr. maïs blik, uitgelekt
  • 200 gr. bloem
  • 100 ml. melk volle
  • 1 ei maat L
  • 4 stengels lente-ui
  • 1 flinke snuf zout
  • 1 flinke snuf peper vers gemalen
  • 3 á 4 klonten boter

Instructies
 

  • Snij de lente-ui in dunne ringen. Doe de bloem met het ei en de melk in een kom en mix dit glad tot een beslag.
  • Voeg de uitgelekte maïs, lente-ui, zout en peper toe aan het beslag en roer dit goed door. Als het goed is heb je nu een heel dik beslag.
  • Neem een grote koekenpan en verhit deze goed. Doe een flinke klont boter in de pan en laat uitbruisen. Maak nu een aantal kleine pannenkoekjes in je pan. Bij mij pasten er 6 in een pan van 30 cm doorsnee. 
  • Bak de pannenkoekjes tot ze goudbruin zijn aan de onderkant en draai ze dan voorzichtig om met een spatel. Bak ook deze kant rustig goudbruin. Herhaal dit tot je maispannenkoekjesbeslag helemaal op is.