Ga terug

Stamppot van bleekselderij en appel

Een zomerse stamppot die je garneert met noten. Zo is hij ook geschikt voor een dagje zonder vlees. 
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 750 gr. aardappels kruimig
  • 1/2 bos bleekselderij
  • 2 kleine appels
  • 1 tl. citroensap
  • 40 ml. melk volle
  • 1 el. roomboter
  • 40 gr. gemende noten geroosterd
  • 1 snuf zout & peper

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Spoel ze af en zet ze op in koud water. Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout. 
  • Snij de stengels van de bos bleekselderij. Was de stengels grondig zodat er geen zand meer op zit. Snij de bleekselderij in stukjes van ongeveer 1 cm. Zet de bleekselderij op in een pannetje met ruim water en wat zout en breng dit aan de kook. Kook ze ongeveer 8 minuten tot ze beetgaar zijn (blancheren) en ze deze apart.
  • Snij de appel in 4 delen en haal het klokhuis eruit. Snij de parten in plakjes. Doe hier wat citroensap overheen zodat ze niet bruin worden. 
  • Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Doe de melk en de roomboter erbij en meng dit er goed doorheen. Breng dit op smaak met zout en peper. 
  • Roer de bleekselderij en appelplakjes door de stamppot heen. Proef of er nog wat zout of peper bij moet en breng het eventueel verder op smaak. Verdeel de stamppot over de borden en garneer deze af met de noten.