Go Back

Chocoladecake met smarties

Eenvoudige chocoladecake die je samen met je kinderen kunt maken. 

Ingrediƫnten
  

  • 100 gr. pure chocolade
  • 100 gr. roomboter
  • 150 gr. suiker
  • 3 eieren
  • 60 gr. bloem
  • 100 gr. pure chocolade voor de ganache
  • 100 gr. ongezoete slagroom voor de ganache
  • 3 doosjes Smarties of soortgelijke snoepjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snij de boter en de roomboter in blokjes en doe dit in een warmte vaste kom. Deze gaan we au-bain-marie verwarmen. Zet hiervoor een pan op het vuur met een laagje water, het is belangrijk dat de kom goed pan past maar niet het water raakt. Zet de kom op de pan en laat de chocolade met de boter smelten, roer dit af en toe door. 
  • Doe de suiker, bloem en eieren in een kom en roer dit goed door elkaar. Ik laat het chocolademengsel altijd wat afkoelen, ongeveer 10 minuten zodat ei niet direct stolt als je het chocolade/botermengsel bij de rest doet. 
  • Doe na 10 minuten het chocolade/botermengsel beetje bij beetje bij de rest. Roer het tussentijds steeds snel en goed door voor je er weer nieuwe bij doet. Roer door tot alles een egaal beslag is. 
  • Als je een metalen bakblik gebruik, moet je hem goed invetten voor je het beslag erin kunt doen. Doe dan het beslag in de bakvorm. Bak de cake nu ongeveer 40 minuten.
  • Controleer met een sateprikker, breinaal of speciale cakenaald of je cake gaar is. Als hij er schoon uit komt dan is hij gaar. Laat de cake nu afkoelen, bij voorkeur op een rekje.
  • Voor de ganache gaan we de chocolade weer au-bain-marie smelten. Net als bij stap 1. Als de chocolade gesmolten is voegen we de slagroom toe en roeren we dit goed door elkaar tot het een mooie gladde massa is. Laat de ganache ook wat afkoelen zodat het wat dikker word.
  • Als de cake afgekoeld is kun je de ganache over de cake gieten. Doe dit voorzichtig zodat het mooi op de cake blijft liggen. 
  • En dan komt het leukste stukje. Versier de taart met de smarties. Laat de taart en ganache helemaal afkoelen. En klaar is je vrolijke taart.