Ga terug

Rabarbermoes zelf gemaakt

Basisrecept voor rabarbermoes
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr. rabarber
  • 100 gr. suiker
  • 50 ml. water
  • 1 el. maïzena

Instructies
 

  • Snij als eerste de uiteinden van de rabarberstengel af. Snij de rabarber vervolgens in stukjes van ongeveer 3 cm. 
  • Doe alle stukjes in een kookpan met het water en de suiker en breng dit zachtjes aan de kook.
  • Laat de rabarber net zo lang zachtjes pruttelen tot je de moes ziet ontstaan. Roer wel regelmatig door de rabarber heen. 
  • Maak van een eetlepel water en de maizena een papje. Als de rabarber moes is geworden roer je dit erdoor heen. Zo word de moes wat dikker van structuur en eet hij wat makkelijker. 
  • Proef of je de rabarbermoes zoet genoeg vindt. Voeg eventueel nog wat suiker toe en laat dit oplossen. Proef dan weer. Herhaal dit tot je de gewenste smaak hebt. 
  • Als de moes klaar is laat je hem afkoelen. Je kan de moes ongeveer 3 tot 5 dagen bewaren in de koelkast.