Ga terug

Appelmoes het basisrecept

Een makkelijk basisrecept dat maar uit 3 ingrediĆ«nten bestaat. De kaneel is optioneel en kun je evt. weglaten. 
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 750 gr. appels
  • 2 el. suiker
  • 100 ml. water
  • 2 kaneelstokjes

Instructies
 

  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze vervolgens in grove stukjes. 
  • Doe de stukjes appel in een pan met de 2 el. suiker, 100 ml. water en de 2 kaneelstokjes. Breng dit zachtjes aan de kook. 
  • Laat het op laag vuur een uurtje pruttelen. Roer de appels af en toe goed door. Op een gegeven moment zul je zien dat de appelstukjes uit elkaar gaan vallen en er een moes ontstaat.
  • Na ongeveer een uurtje is je appelmoes klaar en kun je hem laten afkoelen. Haal vervolgens de kaneelstokjes eruit.
  • Je kunt de appelmoes maximaal een week bewaren in de koelkast in een afgesloten potje.