Ga terug

Gevulde avocado met tonijnsalade

Lekker gerecht voor de lunch of als voorgerechtje. 
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kleine avocado's Hass
  • 80 gr. tonijn blikje
  • 1 el. mayonaise
  • 1 el. rode ui extra fijn gesnipperd
  • 20 gr. augurk fijne blokjes
  • 4 zilveruitjes in partjes
  • 1 el. citroensap
  • 1 zout & peper vers gemalen
  • 1 stengel bos-ui
  • 1 tl. dille gedroogd

Instructies
 

  • Maak eerst de tonijnsalade. Laat de tonijn uitlekken en doe deze dan in een kom samen met de mayonaise, extra fijne gesnipperde ui, blokjes augurk en zilveruitjes en de dille. Breng het op smaak met de zout en peper en zet dit even weg in de koelkast.
  • Snij de avocado door midden door hem in te snijden tot de pit. Draai de avocado rond op het mes zodat je alsware om de pit heen snijd. Draai de helften van elkaar af. In één helft zit de pit. Deze kun je met een mes of lepel verwijderen. Ik hak zachtjes één keer met een koksmes op de pit en draai hem dan zodat de pit dan met het mes meekomt. Maar met een lepel kan je hem er ook uit scheppen. 
  • Neem wat citroensap en wrijf met een beetje keukenpapier of met je vingers de avocado hiermee in. Dit zorgt ervoor dat hij minder snel verkleurd en past goed bij de tonijnsalade.
  • Verdeel de tonijnsalade over de avocado's en zorg ervoor dat je goed de gaten vult waar de pit heeft gezeten. Snij de bos-ui in dunne ringen en garneer daarmee de gevulde avocado met tonijnsalade.