Ga terug

Makkelijke Sotosoep

Een heerlijke geurige soep met Indonesische roots. Hier vindt je een makkelijke variant waar je je eigen draai aan kunt geven. 
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr. kippendij met bot & vel
  • 2 el. boter
  • 2 kleine uien
  • 3 cm gember vers
  • 1/2 tl. knoflookpoeder
  • 1 verpakking soto pasta/boemboe
  • 1,5 L. kippenbouillon
  • 1 el. ketjap manis
  • 300 gr. soepgroente
  • 100 gr. taugé
  • 6 eieren
  • 6 el. gebakken uitjes bv. Conimex of Go-tan
  • 3 stengels bosui optioneel

Instructies
 

  • Neem een grote soeppan en doe hier de boter in. Braad vervolgens de kippendijen rondom aan. Snipper ondertussen de ui fijn en hak de gember. 
  • Doe de ui en gember in de pan bij de kippendijen en bak dit rustig mee. Als de kip rondom goudbruin is voeg je de boemboe toe. Bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg de bouilon toe, ketjap en soepgroente en laat de soep 45 minuten zachtjes trekken. Kook ondertussen de eieren tot je gewenste gaarheid. ik hou van een hard gekookt ei in mijn soto maar er zijn ook mensen die een half zacht gekookt ei lekker vinden. Pel de eieren en zet ze weg tot je de soep serveert.
  • Haal de kippendijen eruit en leg ze op een bord. Laat ze afkoelen tot je ze kunt vastpakken. Of gebruik twee vorken. Haal het vel van het vlees en doe deze weg. Vervolgens kun je het vlees van het bot afhalen.  Het vlees en vocht wat in het bord is achter gebleven mag weer terug de pan in. Laat het kippenvlees weer warm worden. Proef of de soep nog wat zout & peper nodig heeft en breng hem eventueel op smaak.
  • Snij de eieren door de helft. Doe de soep in kommen. De soep kun je garneren met de taugé, gekookt ei en de gebakken uitjes. Snij de bosui fijn en gebruik deze om je soep af te maken. Zo geef je de soep nog wat extra kleur.