Ga terug
Homemade Bountyballetjes

Bounty balletjes

Heerlijke bountyballetjes met chocolade en kokos. Een lekkernij voor bij de koffie.
Porties 30 balletjes

Ingrediƫnten
  

  • 125 gr. geraspte kokos
  • 1 el. walnotenolie
  • 4 el. ahornsiroop
  • 10 stuks ontpitte dadels
  • 150 gr. pure chocolade grof gehakt
  • Extra nodig: Keukenmachine met mes-blad

Instructies
 

  • Zet de keukenmachine klaar met het mes-blad erin. Weeg de geraspte kokos af en doe deze in de keukenmachine, voeg hier de walnotenolie en de ahornsiroop aan toe. Haal eventueel de pitten uit de dadels en snij ze door de helft en dan nog een keer door de helft. Doe de dadels bij de keukenmachine in. Hak met de keukenmachine alles fijn tot een plakkerige massa ontstaat. Zorg dat er geen grove stukken dadel meer inzitten. Als de massa klaar is rol je er stevige balletjes van. Balletjes van ongeveer 2 cm doorsnede zijn mooi, maar het komt niet zo heel precies. De balletjes kun je het beste in een bakje met anti-aanbak of op bakpapier leggen zodat ze niet vastkleven. Doe de balletjes vervolgens 15 minuten in de vrieskast zodat ze goed koud en stevig worden.
  • Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie. Dit wil zeggen dat je een pan met water opzet en boven op de pan een schaal plaatst. Deze schaal mag het water niet raken. Doe in dit pannetje de chocolade die je grof in stukjes gehakt hebt en laat deze rustig smelten.
  • Haal na 15 minuten de balletjes uit de vrieskast en rol ze door de gesmolten chocolade tot ze allemaal een dikke laag chocolade hebben. En plaats weer in je bakje. Als je klaar bent zet je de balletjes met chocolade nog weer een keer in de diepvries zodat de chocolade mooi opstijft. Na 20 minuten zijn ze klaar. Het beste kun je ze in de koelkast bewaren.