Go Back

Bitterkoekjes

Bitterkoekjes, maar dan vele malen lekkerder dan die van de supermarkt. Met maar weinig ingrediënten zet je deze koekjes snel op tafel. 
Porties 20 koekjes

Ingrediënten
  

  • 150 gr. gemalen amandelen
  • 150 gr. poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 10 ml. el bitteramandel-essence

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Doe de gemalen amandelen in een kom. Zeef hier de poedersuiker bij. Druk de korreltjes poedersuiker door de zeef zodat alles uiteindelijk in de kom komt. Roer dit goed door elkaar heen. Doe de twee eiwitten in een klein maatbekertje en voeg dit beetje bij beetje bij het amandel- poedersuiker mengsel. Tot een dikke massa ontstaat die je kunt opspuiten.
  • Een massa die te dun is gaat namelijk vloeien en dan worden het geen mooie koekjes maar één hele grote koek. Ook lekker maar niet de bedoeling. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe een glad spuitmondje in een spuitzak en spuit dopjes van ongeveer 3 cm. Bak de koekjes in ongeveer 10 á 12 minuten goudbruin in de oven.