Maak de knoflook schoon en leg het klaar om straks te persen met de knoflookpers
Schil de winterpeen en snij hem in hele fijne brunoise (blokjes van 0,5 cm)
Snij de prei dwars door maar laat hem bij het einde van de steel nog 1 cm. aan elkaar. Was de bladeren van de prei grondig tot al het zand weg is. Snij de prei in fijne ringen.
Was de courgette, schil eventueel indien gewenst, snij de courgette in fijne blokjes. Iets groter dan de peen. Dit omdat courgette flink slinkt in de pan.
Maken van de saus
Verhit een flinke klont boter in de pan en fruit hierin de ui met de geperste knoflook.
Voeg het gehakt toe en en bak deze rul.
Voeg de peen toe en bak deze 10 minuten met de rest.
Voeg de overige groenten toe en fruit deze aan.
Voeg nu de oregano, tijm en een flinke snuf peper toe. Even goed doorroeren.
Voeg de passata en bouillon toe en laat de saus 30 minuten lekker zachtjes stoven en sudderen. Kijk af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit.
Voeg nu de room toe en breng het geheel op smaak met eventueel nog wat zout en peper. Laat het nog even 10 minuutjes sudderen.
Lasagne bouwen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Pak een ovenschaal voor ongeveer 4 personen. Begin een lasagne altijd met een laagje saus zodat de lasagne bladen niet vastkleven aan de bodem. Dan een laagje pastabladen, dan weer saus. Herhaal dit tot de saus op is. Eindig altijd weer met een laagje saus.
Verdeel de kaas erover.
Bak de lasagne ongeveer 30 minuten. Check met een mesje of de lasagnebladen gaar zijn. Zo niet bak de lasagne dan nog 10 minuutjes extra. Dit is wat afhankelijk van de lasagne bladen die je gebruikt.