Ga terug

Aardappelsalade, de Duitse Kartoffelsalat

Een romige aardappelsalade gebasseerd op de Duitse Kartoffelsalat.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Duits, Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 750 gr. Aardappelen Vastkokend (bv. Bildstar)
  • 1 Bouillonblokje Groente
  • 150 ml. Mayonaise
  • 45 ml. Kwark
  • 1 Ui
  • 3 Ć” 4 grote Augurken
  • 1 snuf Zout & Peper
  • 10 gr. Bieslook verse

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Spoel de aardappelen goed af tot het water helder blijft.
  • Kook de aardappelen in ruim water met 1 bouillonblokje. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Controleer regelmatig met een vork of de aardappelen gaar zijn. Overkook ze niet, anders vallen ze teveel uit elkaar tijdens het mengen van de salade.
  • Giet de gare aardappelplakjes af en laat ze uitdampen op een schone theedoek.
  • Haal de schil van de ui en snij hem door de helft. Snipper de ui in hele fijne blokjes. Zo fijn als je kan.
  • Snij de augurken in kleine blokjes, ook wel brunoise genoemd.
  • Snij de bieslook in hele fijne kleine ringetjes. Houd 1 el. apart als garnering.
  • Doe de mayonaise, kwark, ui, augurk en het grootste deel van de bieslook in een kom en mix dit door elkaar.
  • Voeg nu de afgekoelde aardappelplakjes toe en roer het voorzichtig door elkaar. Als je dit te snel of stevig doet, zal de aardappel breken. Schep het daarom voorzichtig om tot alles mooi gemengd is.
  • Schep de salade op een mooie schaal of groot bord en garneer het af met de bierslook die je apart hebt gehouden.
Trefwoord Aardappel, Basisrecept