Ga terug

Omelet gevuld met groenten

Omelet gevuld met 200 gram groenten voor een lekkere vegetarische lunch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Lunch, Makkelijke Maaltijd
Keuken Nederlands
Porties 1

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 200 gr. Paprika, Champignon en Prei
  • 2 klontjes Boter
  • 4 Eieren maat m
  • 1 snuf Zout en Peper
  • 3 gr. Peterselie en/of Bieslook optioneel

Instructies
 

  • Maak de prei schoon door hem 1 cm vanaf de onderkant over de lengte door te snijden. Was vervolgens goed tussen de bladeren om het zand weg te wassen.
  • Poets de champignons schoon met een keukendoekje en was de paprika.
  • Snij de champignons in plakjes, de paprika in reepjes en pre in halve ringen.
  • Breek de 4 eieren en kluts het ei tot hij mooi los is. Dit wil zeggen dat het geen verdikte delen meer heeft. Als je de garde omhoog trekt dan blijft er geen ei meer aan hangen.
  • Verhit de koekenpan op het fornuis en doe hier een klontje boter in. Laat de boter uitbruisen. En bak de omelet aan beide kanten goudgeel.
  • Als je 2 koekenpannen hebt kun je de groenten gelijktijdig bakken met de omelet. Anders bak je het achter elkaar. Verhit ook deze koekenpan en doe er een klontje boter in. Laat de boter uitbruisen. Bak als eerste de champignons tot ze goudbruin beginnen te worden. Voeg dan de prei toe met de paprika. Bak deze nog even mee tot de prei wat zachter word maar nog mooi van kleur is. Breng de gebakken groenten op smaak met een snuf zout en peper naar smaak.
  • Doe de gebakken groenten op één helft van de omelet en vouw de andere helft erover heen.
  • Optioneel kun je de omelet nog garneren met wat gehakte peterselie en/of bieslook.