Ga terug

Pompoensalade met geitenkaas en honingdressing

Een salade met hokaïdopomoen en geitenkaas aangemaakt met een simpele honingdressing om alles samen te brengen.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans/Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gr. Geroosterde pompoen hokkaido
  • 40 gr. Geitenkaas verse
  • 10 gr. Pompoenpitten geroosterd
  • 2 handjes Frisee sla
  • 2 tl. Honing
  • 2 tl. Zonnebloemolie
  • 1 snuf Zout & peper
  • 1 tl. rijstazijn

Instructies
 

  • Ontdoe de geroosterde pompoen van de schil en snij deze in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Scheur de frisee sla in stukjes en leg deze onderin een kom of diep bord.
  • Maak de dressing door in een kom de honing, met de zonnebloemolie, rijstazijn, zout en peper goed door elkaar te roeren tot het een geheel wordt. Proef of de dressing op smaak is en voeg eventueel nog wat honing of zout en peper toe.
  • Doe de pompoen en geitenkaas bij de dressing in de kom en meng het geheel door elkaar.
  • Doe de pompoen met de geitenkaas bovenop de frisee sla. De dressing zakt dan nog mooi over de frisee sla heen. Strooi de pompoenpitten er overheen voor een bite.
Trefwoord Geitenkaas, pompoen