Ga terug

Basisrecept voor omelet

De basis om later heerlijk mee te variƫren.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Makkelijke Maaltijd, Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 Persoon

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediƫnten
  

  • 3 stuks Eieren Maat M
  • 1 el. Boter
  • 1 snuf Zout & Peper
  • 3 gr. Peterselie & Bieslook optioneel

Instructies
 

  • Neem een diepe kom en doe hier de eieren in. Kluts de eieren met een garde tot het eiwit helemaal los is. Dit merk je het beste als je de garde omhoog haalt en er geen dikke slieren ei meer mee komen.
  • Verhit een koekenpan op het fornuis tot hij heet is. Voeg nu de boter toe en laat deze uitbruizen.
  • Doe de geklutste eieren in de koekenpan en bak de eieren op laag vuur zodat het ei mooi goudgeel wordt.
  • Je kunt er nu voor kiezen om de omelet dubbel te vouwen zodat je een Franse omelet krijgt waarbij het van binnen nog wat zacht is. Of je draait de omelet om en bak nog even de andere kant voor een Hollandse variant die heel geschikt is om te vullen of om als wrap te gebruiken.
  • Welke variant je kiest is geheel afhankelijk van je eigen smaak en voorkeur. Garneer je omelet eventueel met wat gehakte peterselie of bieslook als je dat mooi en lekker vindt.