Gevulde avocado met tonijnsalade

Gevulde avocado met tonijnsalade

Voor een makkelijke weekendlunch vind ik een gevulde avocado met tonijnsalade heerlijk. Dit gerecht maak ik met een blikje tonijn. Wellicht niet het meest charmante ingrediënt wat er is. Maar wel heel makkelijk in gebruik en het bevat goede vetten. Als je de tonijn eenmaal verwerkt hebt tot een salade zul je zien dat het er ineens een stuk appetijtelijker uit ziet.

Welke avocado is geschikt?

Er zijn verschillende soorten avocado te vinden in de winkel. De bekendste is denk ik de Hass avocado. Dat zijn die met die hele donkere bruine schil. Ze zijn er in verschillende grote, de kleine die ik vandaag heb gebruikt en een wat grotere variant. De fuerte avocado (ook wel Californische genoemd) zijn die wat langwerpige met een groene schil. De Nabal die wat ronder is en de grote heeft van een pomelo. Deze laatsten gebruik ik persoonlijk niet. Persoonlijk vind ik de Hass erg lekker omdat hij een zachte structuur heeft en lekkere milde avocado smaak heeft. Hij is erg geschikt voor deze gevulde avocado met tonijn.

Over dit recept voor gevulde avocado met tonijnsalade

Het recept is voor 2 personen als lunchgerecht, maar een halve avocado kan ook heel goed als voorgerecht dienen. Daarnaast is de tonijnsalade ook op zichzelf een lekkere broodsalade. Neem bijvoorbeeld een lekkere Italiaanse bol met sla, de tonijnsalade, plakjes tomaat en augurk en smullen maar.

Gevulde avocado met tonijnsalade

Lekker gerecht voor de lunch of als voorgerechtje. 
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kleine avocado’s Hass
  • 80 gr. tonijn blikje
  • 1 el. mayonaise
  • 1 el. rode ui extra fijn gesnipperd
  • 20 gr. augurk fijne blokjes
  • 4 zilveruitjes in partjes
  • 1 el. citroensap
  • 1 zout & peper vers gemalen
  • 1 stengel bos-ui
  • 1 tl. dille gedroogd

Instructies
 

  • Maak eerst de tonijnsalade. Laat de tonijn uitlekken en doe deze dan in een kom samen met de mayonaise, extra fijne gesnipperde ui, blokjes augurk en zilveruitjes en de dille. Breng het op smaak met de zout en peper en zet dit even weg in de koelkast.
  • Snij de avocado door midden door hem in te snijden tot de pit. Draai de avocado rond op het mes zodat je alsware om de pit heen snijd. Draai de helften van elkaar af. In één helft zit de pit. Deze kun je met een mes of lepel verwijderen. Ik hak zachtjes één keer met een koksmes op de pit en draai hem dan zodat de pit dan met het mes meekomt. Maar met een lepel kan je hem er ook uit scheppen. 
  • Neem wat citroensap en wrijf met een beetje keukenpapier of met je vingers de avocado hiermee in. Dit zorgt ervoor dat hij minder snel verkleurd en past goed bij de tonijnsalade.
  • Verdeel de tonijnsalade over de avocado’s en zorg ervoor dat je goed de gaten vult waar de pit heeft gezeten. Snij de bos-ui in dunne ringen en garneer daarmee de gevulde avocado met tonijnsalade.